گزارش سفر استانی دو انجمن به کرمان

 

در این سفر تعداد 11 نفر از اعضای 2 انجمن، خانم‌ها 1-بهنوش باختری   2– شبنم بهرامی 3- ماهرخ فلاحی 4-زهرا جلیل‌ثانی 5-راما هوشمند وزیری 6-آزیتا سلوکی7-عاطفه رحمتی 8-فاطمه فیروزی 9-شکوه‌السادات هاشمی 10-فرحناز مینایی‌پور 11-خدیجه یارعلی حضور داشتند. اعضای این سفرمهمان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان بوده‌اند.

طبق برنامه پیشنهادی انجمن و اتاق، عزیمت در روز سه‌شنبه مورخ 27/10/90  و استقرار در هتل هزار کرمان بوده است.

روز اول- چهارشنبه 28/10/90

در روز چهارشنبه، طی نشستی ملاقات اعضاء با تعدادی از زنان کارآفرین استان کرمان با حضور جناب  آقای دکتر علوی به عنوان رئیس جلسه، جناب آقای سید محمد علی گلاب‌زاده (پژوهشگر گردشگری در استان کرمان) و سرکار خانم اله توکلی (عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق بازرگانی) برگزار شد.

معرفي تشكل‌ها

در این نشست ابتدا آقای دکتر علوی ضمن خیر مقدم به اعضای دو انجمن بابت حضورشان در استان، به معرفی استان کرمان از نظر قابلیت‌ها و موقعیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداختند و هم‌چنین به فرصت‌های اقتصادی و صادراتی منطقه اشاره نمودند و در این راستا به نقش به سزای زنان و حضورشان در فعالیت‌های اقتصادی به طور اخص در استان پرداختند. در ادامه آقای دکتر علوی به معرفی اعضای 2 انجمن حاضر در جلسه اقدام نموده و سپس آقای سید محمد علی گلاب‌زاده (پژوهشگر گردشگری استان) در زمینه موقعیت استان از نظر جاذبه‌های گردشگری سخن گفتند. ایشان مولف کتاب کرمان در آینه گردشگری نیز می‌باشند و مجدد به حضور و مشارکت موثر زنان در فعالیت‌های گردشگری تاكيد كردند.

در ادامه خانم اله توکلی، تاجر فرش در استان کرمان با سابقه حضور در بسیاری از نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و فعال  در زمینه صادرات فرش، پس از صحبت  راجع به کسب وکار خویش به نام شرکت گنجینه ماندگار (تولید و صادر کننده انواع دست‌بافته شامل قالی، گلیم، گبه، فرش تصویری) در مورد کمیسیون قالی و صنایع دستی توضیحاتی را ارائه نمودند و فعالیت‌های این کمیسیون در راستای  صادرات فرش کرمان به خارج از کشور و راهکارها و فعالیت‌هايی که در این راستا انجام گرفته را شرح دادند.

در ادامه خانم شبنم بهرامی از اعضاي هيات مديره انجمن ملي زنان كارآفرين و عضو هيات نمایند گان اتاق بازرگانی کرج به  توضیح مختصری در خصوص ماهیت 2 انجمن پرداخت و پس از آن خانم ماهرخ فلاحی به عنوان نماینده انجمن در این سفر در خصوص برگزاری همایش سالانه انجمن با موضوع کارآفرینی با فرصت‌های  کشاورزی و دام‌پروری با ارائه توضیحاتی در خصوص محورهای همایش از کلیه زنان کارآفرین و فعال در بخش‌های مختلف اقتصادی به خصوص کشاورزی و دامپروری جهت حضور در این همایش دعوت به عمل آوردند.

در ادامه سرکار خانم یارعلی  با ارائه يك فایل پاورپوینت (که خانم بنفشه صدیق مدیر عامل انجمن ملی زنان کارآفرین تهیه كرده اما به علت پاره‌ای مشکلات در این سفر  حضور نداشتند) به معرفی کامل انجمن پرداخت.

آشنايي با زنان كارآفرين استان و ديدار با دانشجويان

پيش از معرفی انجمن توسط خانم یارعلی، جناب آقای دکتر علوی درخواست نمودند که این معرفی در حضور جناب آقای دکتر کارنما (ریاست محترم دانشکده کارآفرینی دانشگاه کرمان) و جمعی از دانشجویان رشته کارآفرینی صورت گیرد و در این فاصله از کلیه زنان کارآفرین استان کرمان، حاضر در جلسه خواسته شد که خود را معرفی نموده و زمینه فعالیتشان را شرح دهند.

سپس آقای دکتر کارنما روی موضوع کارآفرینی وجایگاه آن در دانشگاه و رابطه بین دانشگاه و صنعت و كارآفريني توضیحاتی را ارائه نمودند. در پایان این نشست برخی از زنان کار آفرین استان کرمان به مسائل، مشکلات و چالش‌هایی که در راستای فعالیت اقتصادی خود داشتند اشاره داشتند و تعدادی از اعضای انجمن در این راستا راهکارهایی را ارائه نمودند.

هم‌چنین یک فرصت پرسش و پاسخ خاص دانشجویان دانشکده کارآفرینی (از فضای آکادمیک) و هم‌چنین زنان صاحب کسب وکار و کارآفرینی (با بار تجربی بسیار بالا) برگزار شد. در این جلسه پرسش و پاسخ اعضای انجمن، زنان کارآفرین استان، مسئولین اتاق بازرگانی کرمان مشارکت فعال داشتند.

بازديد از كسب و كارها

و بعد از این نشست آقای دکتر علوی به همراه تعدادی از همکارانشان در اتاق بازرگانی کرمان، اعضای 2 انجمن و جمعی از زنان کارآفرین استان کرمان از کارگاه قالی دست‌بافت جناب آقای آذر بهرام بازدید نمودند که طی این بازدید آقای آذربهرام توضیحات کاملی را در خصوص تولید، فرآیند گرفتن سفارش، صادرات فرش و شاخص‌های  مزیتی فرش دست‌بافت کرمان ارائه دادند.

بازديد از اماكن ديدني

پس از بازدید فوق کلیه مهمانان جهت صرف ناهار در باغ شاهزاده ماهان، مهمان اتاق بازرگانی بودند که  از فضای بسیار زیبا و دل‌انگیزی برخوردار مي‌باشد. پس از صرف نهار، گروه از مقبره شاه نعمت‌اله ولی که دارای فضای بسیار عرفانی و معنوی است بازدید به عمل آورده و بعد از آن طبق برنامه قرار بر بازدید از جاذبه‌های گردشگری و بازار کرمان (مجموعه گنجعلی خان و بازار کرمان) بوده كه متاسفانه با توجه به محدودیت زمانی به روز بعد موکول شد.

جلسه هيات رئیسه اتاق بازرگانی کرمان

سپس اعضاء در جلسه هيات رئیسه اتاق بازرگانی کرمان حضور به هم رساندند که در این جلسه آقای دکتر پدرام سلطانی از اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند و ابتدا کلیه اعضای انجمن به معرفی خود و شرح زمینه فعالیت‌های خود پرداختند و پس از آن هيات رئیسه اتاق بازرگانی کرمان  نیزضمن معرفی خود و زمینه فعالیتشان به فر صت‌های کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در استان اشاره كردند. اين جلسه با صرف شام به پایان رسید.

روز دوم- پنج‌شنبه 29/10/90

ديدار از اتاق بازرگاني سیرجان و ملاقات با زنان كارآفرين سيرجان در دانشگاه آزاد سیرجان

در روز دوم سفر با هماهنگی  اتاق بازرگانی کرمان، اعضای انجمن راس ساعت 6 صبح به شهرستان سیرجان عزیمت نموده و در آنجا نیز جلسه‌ای با حضور زنان کارآفرین سیرجان، آقای دکتر علوی و هيات همراه و هم‌چنین آقای علی‌رضازاده (رئیس اتاق بازرگانی سیرجان) و سرکار خانم ستوده همکار ایشان برگزار شد.

در این نشست نیز آقای دکتر علوی در ابتدا ضمن خیر مقدم به اعضا، به معرفی مختصری راجع به 2 انجمن پرداخته و پس ازآن آقای دکتر علی‌رضازاده (رئیس اتاق بازرگانی سیرجان) نیز ضمن خیر مقدم به اعضا، توضیحاتی را در خصوص اتاق بازرگانی سیرجان و هم‌چنین فرصت‌های کارآفرینی و سرمایه‌گذاری و سهم حضور زنان سیرجانی در فعالیت‌های اقتصادی  ارائه كردند.

سپس خانم فلاحی به عنوان نماینده انجمن صحبت کوتاهی در مورد انجمن و هدف از سفر داشتند و خانم یارعلی نیز به معرفی کامل انجمن در قالب فایل پاورپوینت پرداختند و در ادامه تک تک اعضای انجمن به معرفی خود و شرح فعالیت‌های خود پرداختند و علاوه بر فعالیت‌های ایشان، دو  نفر از اعضا  خانم‌ها شکوه‌السادات هاشمی و زهرا جلیل‌ثانی به عنوان کیس‌های موفق کارآفرینی، توضیحاتی را در خصوص فعالیت‌های اقتصادی خود مطرح كردند.

سپس جمع کثیری از زنان کارآفرین شهرستان سیرجان خود را معرفی كرده و زمینه فعالیتشان را شرح دادند و در پایان این نشست نیم‌روزی که در سالن دانشگاه آزاد سیرجان برگزار شد، از کلیه زنان کارآفرین  سیرجان و اتاق بازرگانی سیرجان جهت حضور در همایش سالانه انجمن دعوت به عمل آورده شد.

بازدید از منطقه ویژه اقتصادی سیرجان

بعد از این نشست بازدید از منطقه ویژه اقتصادی سیرجان انجام شد که در این بازدید اعضای انجمن را جناب آقای دکتر علوی و جناب آقای مهندس علی‌رضازاده و هيات همراه ایشان همراهی نمودند. در این بازدید آقای عباس سلیمان‌زاده (مدیر منطقه ویژه اقتصادی سیرجان) به معرفی منطقه، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ظرفیت‌های منطقه پرداختند و در این راستا جهت آشنایی بیشتر اعضا با منطقه ویژه اقتصادی سیرجان کلیپی هم به نمایش در آمد.

در ادامه‌ي اين برنامه تمامي اعضاي انجمن به معرفی خود پرداخته و زمينه‌هاي كسب و كار و فعالیت خود را براي حاضرين شرح دادند.

سپس حاضرين به محل مجتمع سنگ آهن گلگهر عزيمت كرده و پس از صرف نهار بازديد كاملي از اين مجتمع به عمل آورده و از نزديك با فرآيند توليد و محصولات آن آشنا شدند.

بازگشت به كرمان

در عصر روز دوم بعد از بازديد از مجتمع گلگهر، اعضاء به کرمان بازگشته و از بازار کرمان بازدید كردند.

روز سوم- جمعه 30/10/90

بازديد از جاذبه‌هاي گردش‌گري شهداد

شروع برنامه‌ي روز سوم به بازديد از جاذبه‌هاي گردش‌گري شهرستان شهداد اختصاص داشت. لذا در ساعت 7 صبح تمامي اعضا و هيات رييسه اتاق بازرگانی کرمان به شهداد عزیمت كرده و از کلوت‌های شهداد بازدید كردند.

در این بازدید آقای ضیافتی یکی از همکاران اتاق بازرگانی کرمان در بخش گردشگری، اعضا را همراهی كرده و توضیحات کاملی درمورد شهداد و کلوت‌های آن و سایر جاذبه‌های گردشگری استان ارائه كردند.

كلوت‌هاي كوير شهداد كه درفاصله ۴۰ كيلومتري شرق و شمال شرق شهداد قرار گرفته‌اند، بزرگترين عارضه كلوخي طبيعي در دنيا هستند. اين كلوت‌هاي منحصر به فردترين، زيباترين وجذابترين عارضه كويراند. كلوت در اثر فرسايش آبي و بادي در طي هزاران سال شكل مي‌گيرد و سازه‌هاي زيبايي را ايجاد مي‌كند. اين كلوت‌ها كه سرتاسر قسمت غربي لوت مركزي را پوشانيده‌اند از دور به شهري بزرگ مي‌ماند. اين شهر كلوخي با طول متوسط ۱۴۵ كيلومتر، عرض متوسط ۸۰ كيلومتر و مساحت بيش از  ۱۱هزاركيلومترمربع است كه از بزرگترين شهرهاي دنيا، بزرگتر است واز آن مي‌توان به عنوان بزرگترين شهر بي‌جمعيت جهان نام برد. اين شهر پرجاذبه ازگذشته موردتوجه بوده است وتعدادي از جهانگردان به توصيف آن پرداخته اند.

برنامه پاياني- بازديد از ارگ جديد و قديم بم و آشنايي با كسب و كار خانم فاطمي

پس از بازدید از شهداد، برنامه بعدي به سفر به شهرستان بم و بازدید از ارگ جدید اختصاص داشت. پس از اين بازديد و صرف نهار به دعوت سرکار خانم فاطمی (صادر کننده نمونه خرما و مدیر عامل شرکت به پروان مشکان بم ) ابتدا اعضای انجمن به معرفی خود و كسب و كارشان پرداختند و بعد از آن خانم فاطمی توضیحات کاملی در خصوص فعالیت‌های شرکت خود ارايه كرده و فرصت‌هاي سرمایه‌گذاری در بحث خرما را مطرح نمودند. پايان‌بخش اين سفر بازديد از ارگ قدیم بم بود.

در خاتمه جا دارد كه سپاس ويژه‌اي از اتاق بازرگاني كرمان و به خصوص اعضاي هيات مدیره صورت گيرد كه با برنامه‌ريزي و همراهي خود سفر بسيار پرباري را تدارك ديدند. اميد است كه اين سفر باعث گسترش روابط پايدار ميان زنان كارآفرين بوده و منجر به توسعه كارآفريني زنان باشد.

All Rights Reserved Copyrighted 2007-2010 by DAKFA Corporation